Apples and oranges

Diskusjonen mellom Apple’s Fanbois og Windows» Nerder lever i beste velgående. Apple spiser seg inn på markedsandelene til Windows, med et polert bilde av et usårlig operativsystem. Windows svarer med «Windows 7″, som på sin side blir skrytt opp i skyene selv av de argeste konkurrenter, eksempelvis Mark Shuttleworth.

Hvorfor er det da sånn at de fleste diskusjoner rundt Mac og PC ender opp med å sammenligne seg med motparten? Og hvorfor blir vi aldri enige? Dinside.no har en kommentar som langt på vei kan forklare hvorfor vi ikke blir enige. Jeg anbefaler deg å lese hele artikkelen.

Skal vi tro artikkelforfatteren er Apple blitt redningen for de pragmatiske, de som vil ha en maskin som virker. De som følger massene med strikt uniformering, likhet og liten valgfrihet. Mens PC og monopol-giganten Microsoft er for den digitale kunnskaps-eliten. For individualister og anarkister.

Oh, the irony.

6 tankar om “Apples and oranges

 1. Takk for tipset!
  Interessant lesestoff, sjølv om eg egentlig begynner å bli like lei av «hvilken plattform er best?» spørsmålet som «kan du hjelpe meg med hp’en min?»
  Syns en saklig diskusjon på ka pc retailers som er best egentlig e meir på sin plass :)

 2. Joda…vi bør jo også bli tatt med i en slik vurdering …i og med at der e så mange fanboys av «torgis, gekve & other famous hardware arcitects group» :D
  E forresten tittelen tobbelbetydande (som i «Orange UK») – eller var det berre meg som tolka metaen med blogging mot en av europas ledende socialNet konsulenter?

 3. haha Kanskje vi burde starta firma? :p

  Nei, det var nok ikke noen henvisning til Orange UK. Tenkte mer på idiomet «Apples and oranges» som betyr at man ikke kan sammenligne disse to.

 4. JA! La oss starte firma!
  …så kan vi naivt hoppe inn i IT-bransjen som dei «aller første» kompisene som satser framtida si på at vår felles interesse og kompetanse er såpass unik at vi blir styrtrike på å gjøre det vi liker best – uten ledelse & struktur :p
  Haha! Satsa forresten på å få opp glor.ifisering.com (felles blogg for meg & kris) i påska… har lyst t å gjere litt research på kor mange «små it/web firma» som e etablert i norge (og kor mange som lykkes) :)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Du kan bruka desse HTML-knaggane og eigenskapane: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>