Meistring

Ein gong i starten av dette året sette eg meg eit mål, slike som er kjekke å ha. Nokon er urealistiske, andre er lettnådde. Andre igjen er optimistiske; dette var eit av dei. Tidsperspektivet var sett til utgangen av året. Målet? Eg ville jogge rundt vatnet.

I dag jogga eg frå Kiwi til Kiwi! Du kan sjå ruta mi på Endemondo. Hendinga tok ganske nøyaktig 46 min.

Eg jogga intervall på 5/2 slik eg gjer på tredemølla. Då er det 5 min med høgt tempo (for meg ca 9 km/t) og 2 min med lavt nok tempo til å få att pusten (for meg ca 6.5 km/t). Problemet med joggetur uten skikkelig «joggecomputer», er at ein må ta farta på feelingen. Du kan i linken over sjå ca kva fart eg låg på i intervalla, og eg er godt nøgd med å ligge over 9 km/t.

Så kva følte eg då, der eg kom svett og sliten inn på parkeringsplassen på Kiwi? At eg var veltrent? Nei, det kan eg ikkje påstå, nokon brukar godt under halvtimen på samme ruta. Følte eg at litt omlegging av livsstil og kosthald har gjort meg godt? Joda, skal ikkje nekte for det. Men det eg følte mest av alt, det som gjorde at eg hadde det største smilet i Volda akkurat då, det var meistringsfølelsen!

Og eg har oppdaga at meistringsfølelsen, den er ein god medhjelpar når ein skal t.d. trene eller gå tyngre turar i fjell og natur. Når du er sliten og lei og kjenner at kroppen ikkje orkar meir, då vaknar meistringsfølelsen og fortel deg at «jaudå, du greidde dette før, du greier det igjen».  Den fortel deg at du har greid tyngre oppgåver enn den du prøvar på no. Og den gjer dørstokkmila litt kortare.

No er det ikkje slik at ein skal gje seg når ein opplever meistring, i staden vert meistringa eit referansepunkt! Visst kjem eg til å sprekke på ein runde rundt vatnet seinare! Men då tek eg fram meistringa og brukar den til å vurdere kva eg gjorde galt denne gongen. For eg veit jo at eg egentlig greier oppgåva eg held på med. Eg analyserar og dyttar meg sjølv for å meistre meir.

2 tankar om “Meistring

 1. Kjekkt å lese Torgeir!
  Ej kjenne mej igjen i d du skriv, kjekkt å lese at du har d på samme måten.
  Veldig bra skreve.
  Stå på!!
  Fin Blogg!
  Mvh Stian Brautaset

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Du kan bruka desse HTML-knaggane og eigenskapane: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>