Ny sesong!

No er det snart året sida eg oppdaterte bloggen sist. Kvifor så lenge?

Først av alt så har denne bloggen i stor grad vorte ein turblogg, med tema rundt friluftsliv og natur. Det vart ikkje så mykje tid til det med ein hund i hus. Ja, du leste rett. Små kvalpar skal visst ikkje gå så langt.

Så var det dette med vêret og friluftsliv: det går litt hand i hand. Sommaren regna stort sett vekk, og t.o.m. vår planlagde tur til Tafjordfjella vart ein grå og våt opplevelse. Det kjem ein post om denne turen seinare.

Huset slik det var då me kjøpte det

Men brorparten av grunnen til at eg ikkje har oppdatert bloggen min, er tidsnaud. I juli bestemte me oss for å kjøpe eit hus i Brusdalen. Huset litt 5 min frå Moa, såvidt inne i Skodje kommune. Det betydde ein del arbeid, og me har fortsatt ikkje eit fungerande kontor. Når eg i tillegg fekk jobb på Brandal Friskule som kontaktlærar for 5. 6. og 7. klasse, så låg alt duka for ein aktiv haust.

 

Ein ny bil har det også vorte på oss!

Me har bytta ut «tanksen»« med en litt bedre bil

Tanksen kokar

Suzuki Baleno

Så tilbake til min opprinnelege bodskap: No har den nye sesongen starta. Huset er snart «ferdig» oppussa, firehjulstrekkarane e på plass og snøen er komen som eit flott kvitt teppe. I dag var første skitur med Varga som «motor» for snørekjøyringa. Haudelykta mi slutta å virke eit stykke ut i turen! Varga koste seg iallefall og heimturen i relativ mørke (det er ikkje ei opplyst turløype) kombinert med tynne løype-ski, mykje laussnø og ei veldig trekkvillig Varga vart tidvis veldig spennande! Heldvisvis vart det berre eit par dett og synet av bilen gjorde godt. Området var kjempefint, og det vert ikkje siste gang eg går på ski der!

Me har forresten bestemt oss for å få oss ein hund til, så med to trekkvillige hundar trur eg at det vert breidare ski når hund#2 kan være med å trekke. Breide ski, med feller…

Så no er det berre å håpe at snøen vert liggande til over påske neste år! Det er iallefall ingen bakdel å bu nære Ørskogfjellet og Engesetdalen når ein likar å gå på ski. Let the season begin!

2 tankar om “Ny sesong!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Du kan bruka desse HTML-knaggane og eigenskapane: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>